Biografie

Sander Brooshooft (drums):

Ik ben mijn leven lang al fan van The Rolling Stones, ik denk dat het begon toen ik ging luisteren naar de muziek waar mijn vader van houdt. Hij was vooral fan van The Beatles en Creedence Clearwater Revival en ik luisterde deze muziek vaak, daar ergens moet ik ooit in aanraking zijn gekomen met de Stones.

Mijn eerste album van The Stones was de Singles Collection: The London Years. Ik dacht dat dit alle nummers van de Stones waren, gelukkig is er tegenwoordig  internet en weet ik inmiddels dat er veel meer juweeltjes van albums/nummers  zijn. Toch heb ik nog niet alles ontdekt van the Stones, zo kunnen Jan Lange en Luuz maar niet begrijpen dat “Time waits for no One” voor mij onbekend is/was….. Ik houd het maar op een generatie kloof.

Op mijn 20ste , toen ik inmiddels ook de voorvaderen van de Stones had leren kennen (Muddy Waters, John Lee Hooker, Chuck Berry, etc), werd ik gegrepen door “The Blues”, na het bijwonen van een benefietconcert in mijn geboorte plaats Ammerstol besloten 5 mannen (inclusief mijzelf) een Blues-band te vormen “The Guests”, eigenlijk sinds het ontstaan van die Bluesband spookte het spelen in een Rolling Stones tributeband steeds door mijn hoofd.

Het was volgens mij dan ook een koude december morgen in 2010, toen ik eens een gokje waagde op het internet en zocht naar een advertentie van drummer in een Stones band. Het moet wel voorbestemd zijn want de eerste advertentie die ik las had de tekst “Charlie Watts gezocht”. Ik kon mijn ogen niet geloven en reageerde in eerste instantie wat argwanend want dit kon niet waar zijn. Gelukkig was de advertentie echt en mocht ik op auditie komen. Na 2 nummers te hebben gespeeld met heel veel zenuwen zei Jan Lange tegen mij “gebruik je hele drumstel eens jongen, daarvoor staat het er”. Sindsdien voel ik me thuis bij Undercover en ben ik de gelukkige drummer van de band!