Biografie

Jan Lange (bas/zang):

Ik ontmoette Wil, voormalig drummer van Undercover van het eerste uur, tijdens een popworkshop. Ik gaf daar gitaarles aan werkloze beginnend muzikanten. We vormden daar in een paar weken bandjes, die dan als afsluiting optraden voor uitzinnige moeders en voornamelijk inmiddels ex-partners. Wil leerde gitaar spelen, en het ‘klinkte’ enorm tussen ons (voornamelijk bierflesjes). Undercover zocht een bassist, Wil vroeg of ik zin had, en ik ging het eens proberen. Gitarist worden, dat lukte niet heel erg, er waren teveel virtuozen in de nabije wereld.  Basgitaar leek me makkelijker, er zitten tenslotte maar 4 snaren op zo’n ding, en ik zag mijn kans schoon om toch mee te kunnen doen in een band en succes te proeven.

We schrijven het jaar 1984, de rest is geschiedenis.
Vele jaren volgden, ik kreeg het verdorie nog onder de knie ook. Veel opgetreden, veel meegemaakt, veel gelachen. Ik zou er een boek over kunnen schrijven.

In de loop van de jaren heb ik vele bandjes versleten, maar Undercover ben ik altijd trouw gebleven.

De liefde voor the Rolling Stones is altijd mijn drijfveer geweest. Geweldig om de muziek te spelen, te voelen. Bill Wyman is een grandioze bassist, zoals hij de rocks en riffs boost….geweldig.

Ruim 25 jaar in Undercover spelen, dat valt niet uit te leggen, inmiddels zijn we een aantal bezettingen verder, blijkt dat ik de enige overgebleven originele Undercover ben. Mijn god, ik word ooit oud.

De huidige bezetting, dat rockt mensen. Zonder tekort te doen aan vorige bandleden. Cor, Wil en ik, we hebben jaren samen gespeeld na het overlijden van Jaap. Fantastische tijd gehad. Dat ze zijn opgestapt heb ik enorm betreurd.
The show must go on, en we gaan nog wel ff een poosje door. Het is geweldig om met een stel toffe gasten de muziek uit te pluizen, uitdagingen niet uit de weg te gaan om de niet voor de hand liggende nummers te spelen. We zijn allemaal gek van the Stones, van optreden en op elkaar.

Love you guys.