Jeroen Heeselaar (Saxofoon):

 

Jeroen was negen jaar toen hij werd meegenomen naar de open dag van de muziekschool. Daar zou hij kiezen op welk instrument in bruikleen hij zich de komende twee jaar in het zweet wilde werken. Helemaal zoals het hoort, maar omdat hij via zijn oudere zus al regelmatig uitvoeringen van de muziekschool had bezocht, was dit een geheel overbodige exercitie: ‘Voor mij was en is er maar 1 instrument: de saxofoon!’.

Het probleem was alleen dat saxofoons zeer kostbaar zijn en daarom niet in bruikleen gegeven werden. ‘Dan eerst maar klarinet’, was de gedachte. Maar gelukkig ontdekte zijn docent, de heer Hobert, vroegtijdig enige aanleg en na een kort gesprek met Jeroens ouders stelde hij een sopraansax en privéles ter beschikking. Groot was Jeroens teleurstelling als 10-jarige toen bleek dat een sopraansax ‘zo’n ‘recht ding’ was’…

Een jaar later werd hij uitverkozen tot ‘muziektalent van Ridderkerk’ en mocht hij op de volwassenenavond zijn kunsten ten gehore brengen. Datzelfde jaar kreeg hij voor zijn verjaardag een ‘echte, kromme’ altsax, maar niet voordat hij zijn ouders plechtig had beloofd nog minimaal twee jaar op les te blijven. Geheel overbodig want inmiddels zijn we ruim 30 jaar verder, en gaat er nog altijd geen dag voorbij zonder sax.

In die 30 jaar is een scala aan bands en muziek voorbij gekomen, variërend van Big Bands tot Rockformaties en van Jazztrio's tot Cover/Tribute werk. Jeroen voelt zich al snel 'thuis' omdat muziek maken in zijn beleving gaat om het samenspel tussen mensen en de energie die daarbij vrijkomt. 'Thuis' is voor hem de roots van (bijna) alle populaire hedendaagse muziek: de Blues en al haar vertakkingen, 'as long as it is played from the gut'. Het idioom van de Stones en de bijdrage van Bobby Key's daar in, sluit hier naadloos op aan.

Gear:

- Tenor 1 - The Martin

- Tenor 2  -  Selmer Reference

- Mouthpieces  -  Lawton BB 8* Rock/Fusion

  - Otto Link 8* NY

  -  Claude Lakey 7*

- Reeds  - Rico Select Jazz unfiled 3s

- Amp  -  Fishman Loudbox Artist 120

 

Biografie